Zo kun je zelf online boekhouden

green-chameleon-s9CC2SKySJM-unsplash (1)

Boekhouden uitbesteden aan een professionele boekhouder? Dat is niet meer nodig. Tegenwoordig zijn er allerlei manier waarop je online kunt boekhouden. Er is zelfs een speciale boekhoudsoftware gemaakt. Door zelf je boekhouding te doen, bespaar je enorm veel geld. En dankzij de online hulpmiddelen voor het boekhouden, weet je zeker dat je geen fouten maakt. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden van online boekhouden en kun je kijken of het ook iets voor jou is.

Wat houdt online boekhouden in?

In feite betekent online boekhouden, dat je via een speciaal daarvoor bestemde website op een simpele manier je boekhouding kunt uitvoeren. Boekhouden is het verwerken van je financiële administratie. Het gaat hierbij vooral over het maken en verwerken van facturen, en het doen van belastingaangiftes. Hoewel je online boekhouden erg eenvoudig is, is het handig om wel enige kennis van de financiële administratie te hebben, zodat je in ieder geval weet waar je mee bezig bent. Zo ben je op de hoogte als klanten naar bepaalde zaken vragen en weet je wat alle administratieve gegevens betekenen.

Wat doet de website voor je?

Bij online boekhouden wordt ervoor gezorgd dat je facturen nooit meer te laat worden verstuurd. Daarnaast word je geholpen bij de aangifte van de omzetbelasting. Ook krijg je automatisch een berichtje als je een aanmaning of herinnering hebt ontvangen. Via de website kun je zelf een factuur of offerte opstellen. De opmaak hiervan bepaal je zelf, zodat deze helemaal bij de stijl van jouw bedrijf past. De gegevens, facturen of offertes kunnen meteen naar Excel, PDF of de boekhoudsoftware van jouw accountant worden geëxporteerd, zodat jij niet alle bestanden hoeft om te zetten en je accountant zo snel mogelijk de administratie in kan zien en kan verwerken. 

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Het grootste voordeel van online boekhouden is natuurlijk dat je geen boekhouder hoeft in te huren. Dit is niet alleen goedkoper, online boekhouden zorgt er ook voor dat je meer inzicht in je administratie hebt, iets wat je vaak mist wanneer je gebruik maakt van een professionele boekhouder. Bij online boekhouden kun je op elk moment inzicht krijgen in je financiële administratie. Ook is er een btw-aangifte overzicht. Ook is een computer vaak preciezer en voorkomt deze fouten. Online boekhouden voorkomt dat je fouten maakt in de factuur of btw-optelling, bijvoorbeeld. En aangezien de software gemakkelijk te gebruiken is, is deze voor iedereen toegankelijk.

Facebook
Twitter
Pinterest