Wat doen bookmakers?

pexels-kaboompics-com-6335

Op het moment dat je geld inzet op de uitkomst van een sportevenement, dan doe je dit bij bookmakers. Dit zijn vaak grote organisaties met één of meerdere platformen, waar jij je als speler bij kunt aansluiten. De ‘bookie’ genereert de wedstrijden en bijbehorende weddenschappen waar je geld op inzet. De quoteringen worden eveneens bepaald door de bookmakers en wanneer je hebt gewonnen, dan zorgen zij voor de uitbetaling die past bij de weddenschap die je bent aangegaan. Dit is in het kort hoe bookmakers te werk gaan. Wat doen ze nog meer?

Bookmakers laten je wedden op alles in de sport 

Al zo lang als we ons kunnen heugen, wordt er geld ingezet op de uitkomst van spel en sport. Dit gebeurde al in het oude China, en via Engeland heeft het zich een weg gebaand door Europa. Waar men als speler voorheen naar een wedkantoor in de straat moest lopen om geld in te zetten op sport, daar kan men tegenwoordig alles prima online doen. Gokaanbieders beschikken tegenwoordig over professionele platformen met een groot aanbod. Het is zelfs mogelijk om met je mobiel in te loggen op de interface van de bookmaker. Dat maakt het gokken op sport erg toegankelijk voor een wereldwijde groep spelers. 

Zijn bookies in Nederland legaal? 

Dat helaas niet. De wetgeving rondom (online) gokken is in eigen land vrij streng, en de gehele markt is in principe in handen van de staat. Zoals je misschien weet wordt online gokken wel toegestaan, maar er bestaat op Toto na geen enkele Nederlandse bookmaker. Ook is reclame maken voor gokken streng verboden. Daar lijkt met de Wet Kansspelen of Afstand overigens wel verandering in te komen. Mogelijk mogen wij hier binnenkort onze eerste Nederlandse bookmakers verwelkomen. Tot die tijd zijn we aangewezen op gokaanbieders uit het buitenland.

Facebook
Twitter
Pinterest