Waarom je IT uitbesteden vaak een goed idee is

pexels-startup-stock-photos-7374

Het waardevolste van je bezit ga je voorzichtig mee om. Zo ook is je data één van je waardevolste bezittingen. Hier doe je alles aan om het te beschermen. Denk aan klantgegevens, transacties en de dossiers van je personeel. IT sourcing is een spannende stap voor een bedrijf. Maar dit neemt minder risico’s met zich mee als het zelf regelen. Naast de risico’s heeft het uitbesteden aan een IT adviesbureau veel meer voordelen.   

Ruimte in de organisatie

Door je IT uit te besteden ben je veel flexibeler voor de medewerkers. Jou medewerkers kunnen werken wanneer ze willen. En niet alleen dat, ze kunnen ook werken waar ze willen. Ze zijn niet meer afhankelijk van de tijd en locatie waar ze willen werken. Hiermee vergroot je de productiviteit en flexibiliteit van je medewerkers. 

Besparing van kosten en tijd

Als jij jou IT uit gaat besteden, bespaar je een aantal kosten. Je hebt geen grote investering meer nodig om je eigen IT omgeving te bouwen. Je hoeft niet meer in een te grote server ruimte, hardware of software te investeren. Bij het uitbesteden aan een IT dienst neem je niet te veel. Je neemt alleen af wat je daadwerkelijk gebruikt. Zo is het ook allemaal veel makkelijker en overzichtelijker ingericht.

Bij het uitbesteden van je IT, hoef je er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Je hebt geen onderhoud meer aan je IT omdat alles bij de dienstverlener ligt. 

Kwaliteit

Valt er een server uit? Dit is geen probleem. Je bent verzekerd van een snelle en betrouwbare IT omgeving die overal werkt. Dus als er iets uitvalt blijft je applicaties, website en processen altijd beschikbaar. Zo kan jij en al je medewerkers altijd blijven werken. 

Advies

Bouw het liefst niet zelf, dit kan alleen maar lijden tot problemen. (Dit advies gaat niet op als software bouwen je core business is). Als je server niet werkt, kan alles er mee ophouden. Er zijn mensen die dit veel beter kunnen. Maar zo maar investeren in zo iets belangrijks is een grote stap. Hier geef ik je graag wat advies voor.

Als eerst zorg ervoor dat je er vanaf kan wanneer je wilt. Neem geen pakket van 36 maanden, je weet maar nooit hoe het gaat lopen. Zorg ervoor dat er altijd een weg terug is.

Een ander advies dat ik je graag wil meegeven is om nooit te kopen in pakketten. Hiermee ben je vaak duurder uit. Neem een dienst aan waarbij je alleen voor de capaciteit betaald die je daadwerkelijk ook gebruikt.  

Vraag advies aan een deskundige. Bij grote IT-projecten kan het zo zijn dat je een tunnelvisie krijgt. Vraag advies hoe je iets het beste kan aanpakken, en om goed feedback. Let goed op aan wie je dit vraagt. Niet elk bedrijf is daar geschikt voor.

Facebook
Twitter
Pinterest