Het zakelijke Engels, waarom is dat zo belangrijk?

pexels-marily-torres-776615

Engels, het is een belangrijke taal voor ons allemaal tegenwoordig. Vroeger zagen we de waarde er niet van in. Tegenwoordig is het heel belangrijk dat kinderen deze taal leren op school, en er zijn ook veel volwassenen die Engels leren. Ook al lijkt het nog zo makkelijk, het is pittiger dan het lijkt. Vandaag leggen we vooral de focus op zakelijk Engels. Wat houdt een cursus zakelijk Engels in, waarom kan dit goed van pas komen en waar kan ik dit dan leren?

Waarom zakelijk Engels steeds belangrijker wordt.


Waarom wordt het steeds belangrijker om Engels te spreken, en waarom wordt de zakelijke versie van de Engelse taal dan zo belangrijk. Wel, het business leven wordt steeds meer geïnternationaliseerd. Steeds meer bedrijven werken op een internationale schaal, ze zoeken markten op over de grens. Wanneer je voor een bedrijf werkt dat hieraan meedoet, of van plan is dit te gaan doen, dan is het belangrijk dat jouw zakelijke Engels goed op orde is. Je moet namelijk kun spreken met klanten uit het buitenland. Daarnaast vinden bedrijven het ook een handige kwaliteit wanneer je goed Engels spreekt. Vooral op zakelijk niveau.

Waar kan ik een cursus zakelijk Engels volgen, en wat houdt het in?

Het volgen van een cursus kan bij een taalinstituut. Waarom juist daar? Een gecertificeerd taalinstituut is op zijn beurt in staat om jou een officieel certificaat aan te bieden wanneer je geslaagd ben voor je examen. Wanneer je dit voor elkaar weet te krijgen, dan krijg je dus een officieel certificaat en dan mag je dus van jezelf zeggen dat je echt sterk bent op het gebied van het zakelijke Engels. Daarnaast is deze kwaliteit van jezelf dan ook veel meer waard op je CV. Wanneer je potentiële baas hier naar vraagt, en je kunt aantonen dat je een officieel certificaat hebt, dan zal hij of zij hier zeker rekening mee houden, en je hebt dus in feite direct al een streepje voor ten opzichte van medewerkers of sollicitanten die dat niet hebben.
Je hebt dan ofwel meer kans op de baan, of wanneer je al werkzaam bent heb je de kans op een betere functie/meer en uitgebreidere taken, en dus meer waarde voor en binnen het bedrijf.

Wat houdt zo een cursus nu precies in? Wel, zo heel spannend is het niet. Je gaat simpelweg je kennis over de Engelse taal aanscherpen op zakelijk niveau. Je leert vloeiend Engels te spreken met vooral de focus op woorden en termen die in het bedrijfsleven veel van pas komen.

Bron: https://www.ilc-talen.nl/zakelijk-engels/

Facebook
Twitter
Pinterest