Het succes van een verandering wordt bepaald door de snelheid waarmee de verandering wordt gerealiseerd.

Waarschijnlijk is dat één van de redenen waarom zoveel veranderprogramma’s of projecten niet slagen, ze duren simpelweg te lang en zijn achterhaalt voordat ze goed geïmplementeerd zijn. In de dagelijkse hectiek en de altijd te volle agenda van die enkele manager die het project er maar even bij moet doen, is het zonder een integrale aanpak ook onrealistisch om dit te verwachten.

Anticiperen en manoeuvreren

Organisaties moeten transformeren van command and control naar anticiperen en manoeuvreren.

Dit vereist wel een heel andere aansturing van medewerkers. Manoeuvreren en anticiperen wordt daarbij de verantwoordelijkheid van diverse functionele operationele teams. Het management stuurt daarbij op hoofdlijnen en een duidelijke vertaling van de visie en missie naar teamdoelen en monitort dit met een beperkt aantal kpi,s

Persoonlijke effectiviteit

Medewerkers zullen op hun beurt moeten transformeren naar uitermate flexibele en zelfstandige personen met de nodige dosis persoonlijke effectiviteit.

Margriet Sitskoorn beschrijft in haar boek, Ik2 de beste versie van jezelf, een aantal vaardigheden die succesvolle medewerkers nodig hebben om hun doelen te realiseren. Dit zijn wat ik de nieuwe vaardigheden zou willen noemen in onze hyper informatie economie. Aandacht vast kunnen houden, focus, kunnen switchen tussen taken, selecteren van informatie en prioriteren. Organisatievermogen, plannen en een goede zelfreflectie zijn daarbij onontbeerlijk.

Het goede nieuws is dat deze competenties voor de meeste medewerkers met de juiste intrinsieke motivatie best te ontwikkelen zijn. We gaan dat echter niet bereiken met de eenzijdige one fits All theoretische trainingen, die alleen kennis en een beetje kunde in een klassikale cursus stoppen. Beperkende overtuigingen en belemmeringen zijn een direct gevolg van keuzes en ervaringen in het verleden en deze staan de persoonlijke ontwikkeling in de weg.

Die moet een persoon dus eerst onder ogen zien en willen veranderen voordat het brein in staat is aangepast gedrag aan te leren.

Maatwerk transitieprogramma

Future Match heeft daar een unieke oplossing voor die begint met uw medewerker zelf te laten betalen en dit uit te voeren in zijn eigen tijd voor zijn eigen maatwerk transitieprogramma. Dit is de eenvoudigste manier om de juiste intrinsieke motivatie te toetsen en daarmee op voorhand de basis voor succes te leggen. Het programma begint met een intake en doelbepaling dat afgestemd is op de voor zijn geambieerde functie noodzakelijke competenties. Vervolgens werkt hij, geholpen door een innovatief online E-coaching platvorm, gedurende 3 maanden aan zijn eigen doel. De kosten voor de medewerker voor het gehele programma zijn slechts €190,- en kost hem minder dan een uur per week aan tijd.

Zelfsturende medewerker in 3 maanden

Zou het niet mooi zijn als hij na aantoonbaar succesvol bereiken van zijn doel na 3 maanden dit van het bedrijf als beloning en motivatie dubbel vergoed krijgt?

Ik weet zeker dat u daarmee de basis legt voor succesvolle wendbare zelfsturende teams. U als bedrijf heeft niets te verliezen maar kunt wel veel winnen door in kaart te brengen wie van u medewerkers de wil en kunde heeft om te transformeren in een zelfsturende flexibele medewerker waarmee u elke concurrent de baas bent.

Wilt u meer weten over de aanpak van Future Match, kijk dan eens op www.FutureMatch.nl of neem contact op.

Ed Favier

Ook op zoek naar de zelfsturende medewerker?