Wil je de rust in je bedrijf herstellen, professionaliseren of marktgerichter gaan werken? De samenwerking tussen vestigingen verbeteren of een nieuwe strategie invoeren? Besef dan dat veranderprocessen maar al te vaak mislukken. De oorzaak? Gebrek aan goed leiderschap. Managers die handen tekortkomen, overzicht missen, geen prioriteiten stellen. Die geen oog hebben voor de spanningen die ontstaan door tegenstrijdige belangen, waardoor deze ontaarden in weerstand en verzet.

Heb je onvoldoende capaciteit om de verandering tot een succes te maken, dan ben je bij FA4 Consultancy aan het juiste adres. Als interim-manager creëer ik draagvlak en weet ik mensen te motiveren en weerstand om te buigen.

Met ruim 35 jaar ervaring in uiteenlopende disciplines in de autobranche sta ik garant voor innovatieve en baanbrekende oplossingen. Mijn grootste kracht is wel dat ik de taal van de werkvloer spreek. Daardoor krijg ik medewerkers sneller mee in de verandering. Bovendien is mijn insteek heel pragmatisch.

Mijn aanpak is altijd helder en draait om de drie R’s:

  • Richting geven aan de medewerkers (‘waar gaan we naartoe?’)
  • Ruimte bieden (‘grenzen stellen en verantwoordelijkheden onderin de organisatie plaatsen’), en
  • Resultaat vragen.

Zo boek je veel sneller vorderingen dan met je eigen management mogelijk zou zijn. Omdat vreemde ogen dwingen en ik me als interim-manager volledig kan wijden aan dat ene doel: het succesvol omvormen van jouw organisatie.

Geïnteresseerd? Vraag een vrijblijvend gesprek aan.